Nyheter

Arcwise®: Stikk deg frem med runde hjørner

Arcwise®-produkter med sine unike runde hjørner.

Arcwise® er betegnelsen på en ny og innovativ bøyelig emballasje i bølgepapp. Produktet gir unike muligheter innenfor pakningsdesign med sine myke former og runde hjørner.

Den formbare bølgepappen Arcwise® gjør det mulig å skape emballasje og display med runde og myke former der man i dekoren kan følge varemerkets budskap fra langside til kortside uten å avbrytes av et spisst hjørne. Produktet støtter således merkevareeiernes stadige søken etter en innpakning som skal skille seg ut i et svært konkurranseutsatt marked.
– Det handler om å skape den rette følelsen. Hvis formen på produktet anses å være viktig for merkevaren, kan den nå både gjenspeiles og fremheves i emballasjen, forklarer salgssjef for display i Glomma Papp, Trond Ludvigsen.
– Dette er en helt ny teknologi som gir en unik mulighet til å integrere grafisk design med en bueformet emballasje som, til tross for sine myke former, har alle kvalitetene og stivheten til bølgepapp. Med overlegen emballasjekvalitet, bærekraftighet og nye funksjoner har Arcwise® dermed åpnet en ny verden av innovative designmuligheter, sier han og ramser opp noen av fordelene:

  • Økt blikkfang og fokus ved hjelp av buede former
  • Salgsutløsende
  • Unik emballasjestivhet
  • Design som skiller seg ut
  • Økt attraksjon ved å integrere grafisk design med buede former
  • Større synlige trykkflater med hjelp av de buede hjørnene.

Forpakningskonseptet er utviklet av SCA Forest Products AB i samarbeid med Glomma Papp AS, som nylig ble belønnet for nytenkningen.

Arcwice®-produktet ”Vasa Rink” ble nylig premiert med ”World Star Award 2017” under Scandinavian Packaging Associations messe i Sandefjord for sin unike form og ikke minst gjenbrukspotensialet som bordhockeyspill. Emballasjen er utviklet som ytterforpakning til en drikkevare. Når alle flaskene er fjernet kommer det til syne en hockeybane i bunnen på trauet, og emballasjen kan dermed leve videre. «Hockeyrinken» ble utviklet av SCA i samarbeid med Glomma Papp og Vasa bryggeri i Sverige og produsert av Glomma Papp AS på deres BHS-bølgepappmaskin og tykket på bedriftens Dürst digitale trykkmaskin.
– Vi har vært med på prosessen fra starten, og bak resultatet ligger både forskning, spisskompetanse og evnen til å tenke nytt, forteller Ludvigsen stolt og henviser til SCAs og Glomma Papps innovative stab i produktutviklingsavdelingen.
– Vitenskapelige studier blant annet fra Harvard viser at folk i allmenhet tiltrekkes mer av runde former enn av firkanter, og at formen på pakningen er avgjørende for hvordan mennesker reagerer på den. Setter vi det i sammenheng med at innpakning har mindre enn ett sekund på å fange oppmerksomhet fra kundene, sier det seg selv at en god emballasje er avgjørende for å vinne oppmerksomheten i knivskarp konkurranse mot andre produkter, fastslår han.

Overlegen kvalitet

Som et resultat av de runde formene har Arcwise-produkter i mange tilfeller en overlegen ytelse til sammenligning med vanlig bølgepapp på grunn av dens høye trykkfasthet og stivhet. Likevel kan Arcwise-emballasje sendes i plano og monteres i jigg eller i pakkemaskiner, noe som medfører en effektiv logistikk. Takket være stivheten og styrken i bueformen kan man i tillegg i enkelte tilfeller redusere materialbruken med opp til 30%.
– Vi finner mange eksempler i naturen hvor objekter søker en buet form for å optimalisere sin styrke, og på bakgrunn av den gode materialutnyttelsen er Arcwise også et konsept som passer inn i en bærekraftig ramme, påpeker Ludvigsen til slutt.

Våre salgskonsulenter hjelper deg med å igangsette utviklingsprosessen og kan gi deg nyttige råd for å komme riktig og raskt i gang. Tid og økonomi er ofte vesentlige faktorer. Vår bransjekunnskap er din trygghet.