Nyheter

Glomma Papp er 90 år

Publisert: april 29, 2021

28. april 1931 ble Græsvik Board AS stiftet, det er 90 år siden.  Det var starten på dagens Glomma Papp AS. Bedriften har vært i familien Iversen`s eie siden den gang. Det hele startet med produksjon av papir, og råstoffet til papirfabrikken var også den gangen returpapir så miljøengasjementet har fulgt bedriften siden starten.

Det var tøffe tider i perioden etter oppstarten, etterfulgt av 2. verdenskrig med de utfordringer det gav. I 1951 ble avtalen signert for området hvor vi har fabrikken i dag. 2 år senere i 1953, var papirfabrikken flyttet på plass. I 1954 ble det kjøpt en ny klebemaskin og i 1965 startet produksjonen av bølgepapp.

3. april 1987 ble vi rammet av en større brann. Fyrhuset, bygget hvor KM, display avdelingen og hollenderiet sto ble hardt rammet. Produksjonen kom relativt raskt i gang igjen. Displayavdelingen ble flyttet til Tune, hvor de store maskinene i avdelingen fortsatt befinner seg.

Historien til bedriften er innholdsrik og er et lite industrieventyr. Egentlig kan vi kanskje si at vi er 107 år for det var da 11 generasjon – Emil Iversen – startet Sarpsborg Papp.

Den viktigste årsaken til at vi kan feire 90 års jubileum er alle vi som har hatt eller har arbeidssted Glomma Papp. Det er alle våre ansatte som utfører arbeidsoppgavene på et høyt faglig nivå som utgjør en forskjell i forhold til våre konkurrenter. Produktutvikling, service, fleksibilitet og kunden i fokus har vært vår strategi i flere år og det har medført at vi ligger i tetsjiktet når det gjelder å tilby optimale løsninger, god leveringssikkerhet og totalkvalitet. At bedriften evner å «stå alene» som eneste familiebedrift viser at vi klarer å konkurrere mot store internasjonale konsern.

Glomma Papp AS fyller 90 år, samtlige leverandører, kunder, ansatte og andre samarbeidspartnere ønsker å gratulere så mye med dagen.

blank
Nina