Nyheter

Glomma Papp 90 år

Publisert: april 29, 2021

Den 28. april 1931 grundades Græsvik Board AS för 90 år sedan. Det var början på dagens Glomma Papp AS. Företaget har ägs av familjen Iversen sedan dess. Allt började med papperstillverkning och råvaran till pappersfabriken återvanns också vid den tiden, så miljöåtagandet har följt företaget sedan starten.

Det var tøffe tider i perioden etter oppstarten, etterfulgt av 2. verdenskrig med de utfordringer det gav. I 1951 ble avtalen signert for området hvor vi har fabrikken i dag. 2 år senere i 1953, var papirfabrikken flyttet på plass. I 1954 ble det kjøpt en ny klebemaskin og i 1965 startet produksjonen av bølgepapp.

3. april 1987 ble vi rammet av en større brann. Fyrhuset, bygget hvor KM, display avdelingen og hollenderiet sto ble hardt rammet. Produksjonen kom relativt raskt i gang igjen. Displayavdelingen ble flyttet til Tune, hvor de store maskinene i avdelingen fortsatt befinner seg.

Historien til bedriften er innholdsrik og er et lite industrieventyr. Egentlig kan vi kanskje si at vi er 107 år for det var da 11 generasjon – Emil Iversen – startet Sarpsborg Papp.

Den viktigste årsaken til at vi kan feire 90 års jubileum er alle vi som har hatt eller har arbeidssted Glomma Papp. Det er alle våre ansatte som utfører arbeidsoppgavene på et høyt faglig nivå som utgjør en forskjell i forhold til våre konkurrenter. Produktutvikling, service, fleksibilitet og kunden i fokus har vært vår strategi i flere år og det har medført at vi ligger i tetsjiktet når det gjelder å tilby optimale løsninger, god leveringssikkerhet og totalkvalitet. At bedriften evner å «stå alene» som eneste familiebedrift viser at vi klarer å konkurrere mot store internasjonale konsern.

Glomma Papp AS fyller 90 år, samtlige leverandører, kunder, ansatte og andre samarbeidspartnere ønsker å gratulere så mye med dagen.

blank
Nina