Nyheter

Ny ScanStar-pris til Glomma Papp for god produktutvikling

Publisert: april 1, 2019

Glomma Papp Display har igjen vunnet en ScanStar-pris for god produktutvikling.
Under jurymøtet i Oslo 12.-13 juni ble det kåret 11 vinnere av ScanStar 2019. I årets konkurranse var det mange bidrag som erstatter plast, reduserer matsvinn og gir mer effektiv transport. Det er Scandinavian Packaging Association (SPA) som står bak ScanStar-konkurransen, som alternerer mellom de nordiske landene. Konkurransen har blitt arrangert hvert år siden 1969. Emballasjer som har mottatt en ScanStar, har rett til å delta i den internasjonale konkurransen WorldStar.

Glomma Papps vinnerbidrag har vært en 1/3s pall displayemballasje (format 800mmx400mm, utvendig mål) i B-flute, med innlegg som skiller og låser hver stekepanne. Utfordringen var salg og transport av stekepanner med teflonbelegg som ikke kan komme i kontakt med hverandre da det blir riper i belegget. Displayet innehar Innlegg som er formet slik at stekepannene er adskilt fra hverandre i hvert sitt spor. Pakkemønsteret har 2 facinger med 5 panner bakover i hver rekke – totalt 10 panner i hver eske. På sidene er det bærehåndtak slik at ferdig pakket enhet lett kan løftes og plasseres. Totalvekten på litt over 10 kg på ferdig pakket prepakk er godt innenfor forsvarlig butikkhåndtering.

Pallemønsterberegningen viser god palleutnyttelse med tre enheter pr lag i tre høyder (totalt ni pr. europall). Høyden er 1104mm og godt innenfor maks pallehøyde på 1200mm. Dette er en kompakt prepakk som innehar lite/unødig «luft», har god palleutnyttelse, frakter skjøre varer på solid vis og eksponerer varen i butikk med et selgende og visuelt tiltalende uttrykk. Praktisk håndterbar i butikk og plasseringsvennlig.

Displayet er utviklet av konstruktør Knut Hildebrandt, Glomma Papp as.