Showroom

Et lett farvel med bruskassene

Publisert: mars 9, 2020

Coca-Cola er en trofast kunde, og i mange år lagde vi tradisjonelle «kasseraster» for dem. En stor pappdel ble tredd ned over fire bruskasser og fikk en kampanjeplakat på toppen. Helt fint, det. Kassene hvilte stødig på hverandre og pappen var en god flate for ulike kampanjebudskap. Men tidene forandrer seg, og det gjør flaskene også.
Da Coca-Cola Enterprises Norge investerte i nytt produksjonsutstyr i 2012, ble den gamle gjenbruksflasken byttet med mer miljøvennlige gjenvinningsflasker, såkalte Plantbottles. De kommer til fabrikken som bittesmå preformer, blåses opp, fylles og komprimeres igjen når de pantes. Det betyr færre lastebiler med tomgods på veiene, og ettersom flaskene ikke skal brukes om igjen, trenger de heller ikke å vaskes. Dermed reduseres også bruken av vann og kjemikalier. Men hvordan skal man stille ut flasker som ikke lenger bor i en kasse? Kan man lage et pappdisplay som tåler vekten av tre eller fire etasjer med halvlitere? Det måtte vi finne ut av. Vi tegnet og konstruerte og skar og brettet og prøvde oss fram. Vi kunne forlate en ferdig stablet dummy fredag ettermiddag og komme tilbake til brusflasker utover hele gulvet mandag morgen. Men plutselig sto det der, sterkt og stødig. Ved første øyekast virker det som et helt vanlig funksjonelt display. Dét er til vi forteller om alt arbeidet som ligger bak.

Nei takk til fuktskader

Massivpapp kan belegges med PE (polyetylen), også kjent som plast. Hvis du er litt lur, plasserer du displayet ditt på et fuktbrett av PE-belagt massivpapp. Da lever det enda lenger.

Styrken ligger i den firedoble bølgepappen

24 frittstående flasker eller 12 kilo på hver hylle, uten støtteinnlegg, krevde en helt spesiell konstruksjon. I tillegg måtte det umonterte og krympepakkede displaysettet være lite og hendig – med mål innenfor 80 x 80 cm, sånn at det fikk plass i Coca-Cola-selgernes biler. En morsom utfordring – men det lot seg jo gjøre!

Oppmerksomhet til produktene

Vi liker å tenke på oss selv som scenearbeidere. Vår oppgave er å få produktene til å skinne. Det er selvfølgelig hyggelig når folk sier at displayene våre er fine. Men enda hyggeligere er det å høre at produktene blir revet bort.

Spør en ekspert

«Du må teste displayet med produktene i», sier vi til kundene våre når vi lager en dummy. Selv om bølgepapp har stor styrkekapasitet, er det ikke alltid like lett å konstruere nye løsninger uten å ha testet hele varemengden inni. La den også stå noen dager slik at vi er helt sikre på optimal stabilitet.»
1. Meget lett og tar liten plass!
glomma_papp_cocacola_flatpakket-1920
Flatpakket display som tar veldig lite plass. Kun 80 x 80 cm. og 2,5 cm tykk.
2. Meget lett å montere
glomma_papp_cocacola_montering-1920
Brett ut og legg på. Kan benyttes med 3 eller 4 brett.
3. Tåler over 4 kasser brus!
glomma_papp_cocacola_ferdig-1920
Konstruksjonen tåler vekten av 48 flasker som har en totalvekt på nesten 50 kilo. Utrolig, men sant.